5 روش عالی برای مبارزه با افسردگی
افسردگی یک اختلال خلقی شایع است که می تواند به طور قابل توجهی بر نحوه احساس، تفکر و عمل شما تأثیر بگذارد.علائم افسردگی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و می تواند شامل موارد احساس غم و اندوه یا ناامیدی مداوم، از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردید، تغییرات در اشتها – کاهش یا افزایش وزن بدون رژیم غذایی، مشکلات خواب – کم خوابی یا خواب بیش از حد، از دست دادن انرژی یا افزایش خستگی، مشکل در تمرکز، به خاطر سپردن یا تصمیم گیری، بی قراری یا کندی حرکات، احساس بی ارزشی یا گناه، افکار مرگ یا خودکشی باشد. اگر چندین مورد از این علائم را برای دو هفته یا بیشتر تجربه کرده اید، ممکن است افسرده باشید.
برای آشنایی با روشهای مبارزه با افسردگی مجله اینترنتی فرا رسانه همراه باشید.
ورزش کنید
ورزش کردن می تواند یک ابزار قدرتمند در مبارزه با افسردگی باشد. در واقع، تحقیقات نشان داده است که ورزش به اندازه داروهای ضد افسردگی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط موثر است. ورزش می تواند علائمی مانند غم و اندوه، اضطراب، خستگی و بی خوابی را کاهش دهد. ورزش باعث ترشح اندورفین در مغز می شود که هورمون هایی هستند که احساس خوب را تقویت می کنند. وقتی به طور منظم ورزش می کنید، احساس بهتری نسبت به خود و توانایی های خود پیدا می کنید.
ورزش می تواند راهی سالم برای آزاد کردن استرس و تنش باشد. ورزش منظم می تواند به شما در خواب بهتر شبانه کمک کند. برای شروع، هدف شما باید انجام حداقل 30 دقیقه ورزش متوسط در اکثر روزهای هفته باشد. با این حال، حتی مقادیر کم ورزش می تواند مفید باشد. بنابراین اگر نمی توانید 30 دقیقه کامل ورزش کنید، با 10 یا 15 دقیقه شروع کنید و به تدریج زمان ورزش خود را افزایش دهید.
با تغذیه خوب به خودتان برسید
خوردن یک رژیم غذایی سالم می تواند بخش مهمی از برنامه کلی شما برای مبارزه با افسردگی باشد. غذاهایی که می خورید می توانند بر خلق و خو، سطح انرژی و سلامت کلی شما تأثیر بگذارند. روی غذاهای کامل و فرآوری نشده تمرکز کنید. این غذاها سرشار از مواد مغذی هستند که برای سلامت روان شما ضروری هستند، مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل و دانه ها.
چربی های سالم را انتخاب کنید. چربی های سالم مانند چربی های موجود در ماهی های چرب، آجیل و روغن زیتون می توانند به بهبود خلق و خو و عملکرد مغز کمک کنند. مصرف پروتئین خود را افزایش دهید. پروتئین می تواند به شما کمک کند تا احساس سیری و رضایت کنید و همچنین می تواند به تثبیت سطح قند خون شما کمک کند.
قندهای فرآوری شده و غذاهای ناسالم را محدود کنید. این غذاها می توانند باعث نوسانات قند خون شوند که می تواند منجر به افت خلق و خو و خستگی شود. هیدراته بمانید. نوشیدن آب کافی به عملکرد صحیح بدن شما، از جمله سلامت روان شما کمک می کند. مصرف الکل و کافئین را محدود کنید. الکل و کافئین می توانند خلق و خو را مختل کنند و خواب را مختل کنند.
در یکی از مقالات سایت فرارسانه به بررسی سبک زندگی سالم پرداخته ایم برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
مشکلات را شناسایی کنید و زیاد به آنها فکر نکنید
اول باید عوامل و موقعیتهایی که باعث ایجاد افسردگی میشوند را شناسایی کنید. این میتواند مشکلات مالی، روابط، کاری و غیره باشد. سپس سعی کنید آنها را محدود کرده و به آنها کمتر فکر کنید. این کار باعث میشود کمتر به آنها بپردازید و به جای آن بر روی راهحل تمرکز کنید. انجام فعالیتهای بدنی و تفریحی: ورزش کردن، نرمش و داشتن فعالیتهای تفریحی میتواند به بهبود خلق و خو کمک کند.
استفاده از تکنیکهای رهایی از استرس مانند مدیتیشن، یوگا و آرامسازی. در صورت نیاز، مشورت با یک رواندرمانگر برای کسب کمک حرفهای مفید است. هدف این است که به جای سرگرم شدن با مشکلات، راهحلهای عملی و مثبت را در پیش بگیرید. به این طریق میتوانید آرامش بیشتری پیدا کنید.
نیمه پر لیوان را ببینید
در حالی که خوردن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم می تواند به طور قابل توجهی به بهبود علائم افسردگی کمک کند، مهم است که به یاد داشته باشید که نگرش مثبت نیز نقشی اساسی در مبارزه با افسردگی ایفا می کند. تمرکز بر نیمه پر لیوان به جای نیمه خالی، می تواند به شما در تغییر دیدگاه تان نسبت به موقعیت ها و کاهش افکار منفی کمک کند. روی چیزهای خوب زندگی خود تمرکز کنید. هر روز چند دقیقه وقت بگذارید تا به چیزهایی که برای آنها سپاسگزار هستید فکر کنید، خواه بزرگ باشند یا کوچک.
اهداف واقع بینانه تعیین کنید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. رسیدن به اهداف می تواند به شما احساس اعتماد به نفس و قدرت دهد. از خودتان در برابر افکار منفی به چالش بکشید. وقتی افکار منفی به سراغتان می آید، از خود بپرسید که آیا این افکار واقعاً درست هستند یا خیر. با افراد مثبت معاشرت کنید. گذراندن وقت با افرادی که خوش بین و حامی هستند می تواند به تقویت روحیه شما کمک کند.
از طنز و خنده در زندگی خود استفاده کنید. خندیدن می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و خلق و خوی شما را بهبود بخشد. به دیگران کمک کنید. کمک به دیگران راهی عالی برای احساس خوب در مورد خودتان و ارتباط با جامعه است. به یاد داشته باشید که نگرش مثبت یک انتخاب است. ممکن است در ابتدا دشوار باشد، اما با تمرین می توانید یاد بگیرید که بر جنبه های مثبت زندگی خود تمرکز کنید و دیدگاه مثبت تری داشته باشید.
حرف دلتان را بزنید
صحبت کردن در مورد احساساتتان، به خصوص زمانی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، می تواند دشوار باشد. با این حال، صحبت کردن می تواند یک ابزار قدرتمند برای مبارزه با افسردگی باشد. صحبت کردن با یک متخصص بهداشت روان می تواند به شما کمک کند تا افکار و احساسات خود را درک کنید، مکانیسم های مقابله ای سالم را توسعه دهید و یک برنامه درمانی مناسب برای شما ایجاد کنید. صحبت کردن با دوستان و اعضای خانواده نیز می تواند حمایتی را که نیاز دارید به شما بدهد. آنها ممکن است نتوانند مشکلات شما را حل کنند، اما می توانند به شما گوش دهند، احساس همدلی نشان دهند و به شما کمک کنند تا احساس تنهایی نکنید.
اگر دوست دارید با ترومای کودکی آشنا شوید مقاله سایت فرارسانه را مطالعه کنید.