آشنایی با عوارض بلیچینگ دندان
حساسیت و سوزش دندان
این حساسیت معمولاً به دلیل وجود ماده سفیدکننده بر روی عاج دندان ایجاد میشود، که باعث آسیبپذیری اعصاب دندان میگردد. در حالی که وجود این عارضه در اوایل انجام پروسه بلیچینگ طبیعی به نظر میرسد، در صورت شدت یافتن سوزش، مراجعه به دندانپزشک ضروری است. به علاوه، برای کاهش حساسیت دندانها، توصیه میشود پس از بلیچینگ از مصرف غذاها و نوشیدنیهای بسیار گرم یا سرد خودداری گردد. در مقایسه هوم بلیچینگ و آفیس بلیچینگ متوجه میشویم که انجام بلیچینگ در کلینیک دندانپزشکی میتواند بروز این حساسیت را به حداقل برساند.
تحریک لثه
مواد سفیدکننده شامل پروکساید هستند که میتوانند بافت لثه را آسیبپذیر کنند. افرادی که دچار بیماریهای لثه هستند، بیشتر در معرض این نوع تحریک قرار دارند. اگر تکنیک انجام بلیچینگ به درستی صورت نگیرد، ممکن است آسیبهایی به لثه وارد شود. خوشبختانه، این عارضه معمولاً در کوتاه مدت برطرف میشود و میتوان با استفاده از کمپرس سرد یا محلول آب نمک از شدت آن کاست.
بروز درد دندان
این درد ناشی از فرسایش مینای دندان و قرارگیری دندانها در معرض عوامل خارجی است. در صورت عدم تسکین درد بعد از ۴۸ ساعت، لازم است که فرد به دندانپزشک مراجعه کند. عواملی مانند نازک بودن مینای دندان و التهاب لثه نیز از دیگر دلایل بروز درد دندان بعد از بلیچینگ هستند.
فرسایش مینای دندان
مینای دندان در محافظت از دندانها در برابر باکتریها و پوسیدگی نقش بسزایی دارد. روشهای غیر اصولی بلیچینگ میتوانند منجر به آسیب رسیدن به مینای دندان شده و در نتیجه، حساسیت و درد بیشتری را به همراه داشته باشند.
خطر بروز واکنش های آلرژیک
با این حال، یکی از عوارض ممکن این فرآیند، خطر بروز واکنشهای آلرژیک است که به دلیل استفاده از مواد سفیدکننده میتواند به وقوع بپیوندد. این نوع واکنشها، اگرچه نادر هستند، اما میتوانند عوارضی نظیر خارش، تورم، بثورات پوستی و حتی مشکلات تنفسی را به همراه داشته باشند.
تحریک بافت نرم
این مشکل معمولاً به دلیل تماس مستقیم مواد سفیدکننده با لثه، زبان و لبها به وجود میآید و میتواند باعث بروز تورم و قرمزی شود. خوشبختانه، این عوارض معمولاً کوتاه مدت هستند و به سرعت برطرف میشوند، بنابراین جای نگرانی نمیباشد.
سوختگی و تاول لثه
عدم رعایت زمان مناسب برای باقی ماندن مواد سفیدکننده بر روی دندانها میتواند به ایجاد سوختگی و تاول در لثهها منجر شود. در صورت مواجهه با این مشکلات، توصیه میشود که دهان با آب سرد شستشو داده شود. همچنین استفاده از ژل بیحسی موضعی میتواند کمک شایانی در کاهش درد ناشی از این عارضه نماید.
زبری دندان
در صورتی که مواد سفیدکننده بیش از حد بر روی دندانها باقی بمانند، فرد ممکن است زبری را تجربه کند. برای رفع این مشکل، استفاده از دهانشویههای حاوی فلوراید و خمیردندانهایی که حساسیتزا نیستند، پیشنهاد میشود.
ناراحتی و درد معده
علاوه بر عوارض دهانی، بلیچینگ میتواند منجر به ناراحتی و درد معده نیز شود که این عارضه بسیار نادر است. این مشکل معمولاً زمانی رخ میدهد که مواد سفیدکننده مصرف شده یا بلعیده شوند. در این صورت، مصرف مایعات فراوان میتواند به بهبود وضعیت کمک کند.
التهاب و خونریزی
اگر پس از انجام این روش، لثهها احساس قرمزی یا خونریزی داشته باشند، باید به دنبال راهی برای کاهش این علائم بود. مواد سفیدکننده میتوانند باعث کبودی و التهاب در پالپ دندان شوند. بنابراین، در صورت بروز این مشکلات، مراجعه به دندانپزشک امری ضروری است.
راه های جلوگیری از بروز عوارض بلیچینگ چیست؟
یکی از عوارض شایع این فرآیند، درد دندان است که معمولاً به سرعت برطرف میشود. برای کاهش احتمال وقوع این عارضه، مصرف داروهای ضدالتهابی تحت نظر دندانپزشک توصیه میشود. همچنین، به کارگیری خمیردندانهای ضدحساسیتزا حداقل دو هفته پیش از بلیچینگ و استفاده از دهانشویههای حاوی فلوراید، به همراه مسواک زدن منظم و خودداری از مصرف غذاهای اسیدی، میتواند به کاهش عوارض اشاره شده کمک کند.
نتیجه گیری
بلیچینگ دندان به عنوان یک روش مؤثر برای سفید کردن و تغییر رنگ دندانها به ویژه در افرادی که با پدیده تغییر رنگ ناشی از افزایش سن و مصرف مواد غذایی رنگدار مواجه هستند، مورد توجه قرار میگیرد. با وجود این مزایا، بروز عوارضی همچون تاول لثه، تحریک بافت نرم و فرسایش مینای دندان امکانپذیر است.
این محتوا توسط آگهی دهنده منتشر شده و مجله اینترنتی فرارسانه مسئولیتی در قبال آن ندارد.