خوراکی هایی که نباید خام یا نارس خورده شوند
چه خوراکیهایی را نباید بهصورت خام یا نارس بخوریم؟
مصرف خوراکیهای خام یا نارس ممکن است به دلیل وجود باکتریها، ویروسها و سایر میکروارگانیسمها در آنها، بهداشتی نباشد و باعث بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها شود. برخی از خوراکیهای خام و نارس ممکن است حاوی باکتریهای خطرناکی مانند سالمونلا، اشریشیا کلی، لیستریا و کمپیلوباکتر باشند که میتوانند عفونتهای شدیدی را در انسان ایجاد کنند.
بنابراین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها، بهتر است که خوراکیهای خام و نارس مانند گوشت نیمپز، ماهی نیمپز، تخم مرغ نیمپز، سبزیجات خام و غیره را مصرف نکنید. به جای آن، بهتر است که خوراکیها را به درستی پخت کنید تا باکتریها و ویروسها از بین بروند و مصرف آنها بهداشتی باشد. همچنین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی، بهتر است که دستهای خود را قبل از خوردن و پس از تمیز کردن مواد غذایی، با آب و صابون بشویید.
مصرف شیر خام
مصرف شیر خام، یعنی شیری که بدون پاستوریزه کردن مستقیماً از گاو یا دام دیگری به دست میآید، ممکن است بهداشتی نباشد و خطراتی را به همراه داشته باشد. شیر خام ممکن است حاوی باکتریهای خطرناکی مانند سالمونلا، اشریشیا کلی، لیستریا و کمپیلوباکتر باشد که میتوانند عفونتهای شدیدی را در انسان ایجاد کنند.
پاستوریزه کردن شیر، یعنی تابعیت حرارتی شیر به درجهای که باکتریها و ویروسها از بین بروند، روشی است که بهداشت و ایمنی شیر را تضمین میکند. پاستوریزه کردن شیر باعث کشتن بیشتر باکتریها و ویروسها میشود و احتمال بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها را بهطور قابل توجهی کاهش میدهد.
بنابراین، بهترین روش برای مصرف شیر، استفاده از شیر پاستوریزه شده است که در دمای مشخصی گرم شده و باکتریها را از بین ببرد. این شیر بهداشتیتر و ایمنتر است و میتوانید از آن برای تهیه محصولات لبنی مختلف مانند ماست، دوغ، پنیر و غیره استفاده کنید. همچنین، برای حفظ بهداشت شیر پاستوریزه شده، آن را در یخچال نگهداری کنید و تاریخ انقضای آن را رعایت کنید.
مصرف کلم پیچ خام
مصرف خام کلمپیچ ممکن است به دلیل وجود باکتریها، ویروسها و سایر میکروارگانیسمها در آن، بهداشتی نباشد و باعث بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها شود. برخی از خوراکیهای خام مانند کلمپیچ ممکن است حاوی باکتریهای خطرناکی مانند سالمونلا، اشریشیا کلی، لیستریا و کمپیلوباکتر باشند که میتوانند عفونتهای شدیدی را در انسان ایجاد کنند.
بنابراین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها، بهتر است که خوراکیهای خام مانند کلمپیچ را مصرف نکنید. به جای آن، بهتر است که خوراکیها را به درستی پخت کنید تا باکتریها و ویروسها از بین بروند و مصرف آنها بهداشتی باشد. همچنین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی، بهتر است که دستهای خود را قبل از خوردن و پس از تمیز کردن مواد غذایی، با آب و صابون بشویید.
مصرف تخم مرغ خام
تخممرغ خام ممکن است حاوی باکتریهای خطرناکی مانند سالمونلا باشد که میتواند عفونتهای شدیدی را در انسان ایجاد کند. بنابراین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها، بهتر است که تخممرغ خام مصرف نکنید. به جای آن، بهتر است که تخممرغ را به درستی پخت کنید تا باکتریها و ویروسها از بین بروند و مصرف آن بهداشتی باشد. همچنین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی، بهتر است که دستهای خود را قبل از خوردن و پس از تمیز کردن مواد غذایی، با آب و صابون بشویید.
مصرف بادام خام
مصرف بادام خام ممکن است به دلیل وجود باکتریها بهداشتی نباشد و باعث بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها شود. برخی از خوراکیهای خام مانند بادام خام ممکن است حاوی باکتریهای خطرناکی مانند سالمونلا باشند که میتواند عفونتهای شدیدی را در انسان ایجاد کند.
بنابراین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها، بهتر است که بادام خام را مصرف نکنید. به جای آن، بهتر است که بادام را به درستی پخت کنید تا باکتریها و ویروسها از بین بروند و مصرف آن بهداشتی باشد.
میوه آقطی
میوه آقطی یا همچنین به آن “آقطی”، “آقطیقاه” یا “آقطیق” نیز گفته میشود، یک نوع میوه است که از درخت آقطی (Cydonia oblonga) بدست میآید. این درخت عمدتاً در مناطق معتدل و نیمه معتدل رشد میکند و میوههای آن در فصل پاییز به زمین میافتد. میوه آقطی شکلی متوسط تا بزرگ و شکلی متقارن دارد. پوست آن معمولاً نیمه نرم و مخملی است و رنگ آن متفاوت است، از زرد روشن تا سبز روشن و حتی قرمز. گوشت میوه آقطی معمولاً سفید یا زرد رنگ است و ممکن است در داخل آن دانههای قهوهای تیره یا سیاه دیده شود.
میوه آقطی میتواند در تهیه مربا، کمپوت، پوره و ترشی استفاده شود. آقطی دارای مزهای ترش و ملس است و ممکن است برخی افراد آن را خام مصرف کنند، در حالی که برخی دیگر آن را با اضافه کردن شکر یا در صورت پخته شدن آن را به صورت دیگری مصرف میکنند. میوه آقطی، همچنین، ارزش غذایی قابل توجهی دارد. غنی از فیبر، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم و آنتیاکسیدانها است. همچنین، به دلیل محتوای قند طبیعی خود، مصرف میوه آقطی برای برخی افراد با مشکلات قند خون مانند دیابت، نیاز به توجه و کنترل دارد.
مصرف آرد خام
مصرف آرد خام، یعنی آردی که قبل از پخت و پختپزی به آن هیچ گونه فرآوری حرارتی نشده است، ممکن است بهداشتی نباشد و خطراتی را به همراه داشته باشد. آرد خام ممکن است حاوی باکتریها، ویروسها و سایر میکروارگانیسمها باشد که میتوانند عفونتهای گوارشی و سایر بیماریها را در انسان ایجاد کنند.
برای استفاده بهداشتی از آرد، بهتر است آرد را به درستی پخت کنید. پخت آرد به درجهای که دما بالا برود، میتواند باکتریها و ویروسها را از بین ببرد و مصرف آرد را بهداشتی کند. در طول پخت، دمای داخل آرد باید به حد کافی برسد تا باکتریها و ویروسها نابود شوند.
همچنین، برای جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی، بهتر است که آرد را در شرایط بهداشتی نگهداری کنید و از آردهایی استفاده کنید که تاریخ انقضای آنها هنوز به پایان نرسیده باشد. همچنین، قبل از استفاده از آرد، دستهای خود را با آب و صابون بشویید تا از هرگونه آلودگی و باکتریها پاک شوند. برای مصرف آرد بهداشتی، بهتر است آرد را به درستی پخت کنید و از آردهایی استفاده کنید که به شرایط بهداشتی نگهداری شدهاند. این کار میتواند خطرات بهداشتی را به حداقل برساند و از بروز بیماریهای گوارشی جلوگیری کند.
از این که در این مقاله با مجله اینترنتی فرارسانه همراه بودید سپاسگزاریم. اگر به سلامتی و سبک زندگی خود اهمیت می دهید، مقالات ما را مطالعه نمایید.