خواص پیاز برای بدن
پیاز یک سبزی خوراکی از سرده سیر و تیره نرگسیان است که از قدیمیترین سبزیهای خوراکی در دنیا و ایران به حساب میآید. پیاز از لایههای متعدد تشکیل شده است و طعم تند و تیزی دارد.
در ادامه به بررسی خواص و فواید درمانی پیاز می پردازیم. با مجله اینترنتی فرارسانه همراه باشید.
خواص پیاز برای بدن
پیاز یکی از مهمترین مواد غذایی است که در بسیاری از کشورها به طور گسترده مصرف میشود و خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. پیاز حاوی مواد ضد التهابی مانند کوئرسیتین است که میتواند در کاهش التهابهای مرتبط با بیماریهای قلبی، آرتریت و غیره موثر باشد. ویتامین C، کوئرسیتین و سولفور موجود در پیاز، به عنوان آنتیاکسیدانها عمل میکنند و میتوانند در مقابله با آسیبهای اکسایشی و جلوگیری از آنها موثر باشند.
پیاز حاوی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و میتواند در مقابله با عفونتها و بیماریهای مختلف مفید باشد. مصرف پیاز میتواند به کاهش کلسترول خون و فشار خون کمک کند و سلامت قلب را تقویت کند. ویتامین C، ویتامین B و سولفور موجود در پیاز میتواند به حفظ سلامت پوست و مو کمک کند و موجب رشد و تقویت آنها شود.
مواد فیتوشیمیایی موجود در پیاز میتوانند در جلوگیری از برخی از انواع سرطانها، از جمله سرطانهای روده و معده موثر باشند. پیاز حاوی الیاف میباشد که میتواند در تقویت سیستم گوارشی، جلوگیری از یبوست و تشویق به ترشح مواد هضمی موثر باشد. مصرف پیاز برای برخی افراد ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند تحریک پوست، سوزش یا خارش شود.
در صورت وقوع هر گونه عارضه یا حساسیت، بهتر است از مصرف پیاز خودداری کنید. پیاز میتواند به صورت تازه یا پخته در غذاها مصرف شود. در برخی غذاهای محلی و سنتی از پیاز به عنوان یکی از اصلیترین مواد غذایی استفاده میشود، از جمله سوپها، خوراکها و سالادها.
انواع پیاز
- پیاز سفید: این نوع پیاز رایجترین نوع پیاز است و در آشپزی به طور گسترده استفاده میشود.
- پیاز زرد: این نوع پیاز طعم قویتر و تیزتری نسبت به پیاز سفید دارد و برای پخت و پز طولانی مناسب است.
- پیاز قرمز: این نوع پیاز طعم ملایمتر و شیرینتری نسبت به پیاز سفید دارد و اغلب به صورت خام در سالادها استفاده میشود.
- پیازچه: این نوع پیاز ساقههای نازک و بلندی دارد و طعم ملایمی دارد.
نحوه استفاده از پیاز
پیاز را میتوان به صورت خام در سالادها، ساندویچها و ترشیها استفاده کرد. پیاز را میتوان پخته در انواع غذاها مانند خورشها، سوپها، خوراکها و پیتزا استفاده کرد. پیاز را میتوان سرخکرده به عنوان چاشنی در غذاها استفاده کرد. برای جلوگیری از سوزش چشم هنگام خرد کردن پیاز، میتوانید از چاقوی تیز استفاده کنید و یا پیاز را زیر آب سرد خرد کنید. برای از بین بردن طعم تند پیاز، میتوانید آن را قبل از استفاده در آب خیس کنید. پیاز را میتوان در یخچال نگهداری کرد.
اگر می خواهید خواص و فواید سیر را بدانید مقاله موجود در سایت فرارسانه را مطالعه کنید.
طبع پیاز
در طب سنتی ایران، هر ماده غذایی و یا دارویی یک “طبع” یا خواص گرمایی یا سردی دارد که بر اساس آن مصرف میشود. طبع پیاز بیشتر گرم و خشک است. پیاز به دلیل داشتن خواص گرمایی میتواند در تقویت سیستم گوارشی و تسهیل هضم غذا موثر باشد. مصرف پیاز به دلیل خواص گرماییاش میتواند به تقویت قلب و بهبود عملکرد آن کمک کند. طبع گرم پیاز میتواند به ترشحات بدن کمک کند و در برخی موارد به کاهش سرفه و سرماخوردگی کمک کند.
مصرف پیاز به دلیل خواص گرماییاش میتواند در تقویت عملکرد کلیهها موثر باشد. برای افرادی که دارای مشکلات معدهای مانند زخم معده یا افرادی که دارای خونریزی معده و یا دستگاه گوارشی ضعیف هستند، مصرف پیاز به صورت زیاد ممکن است مضر باشد. همچنین برای افرادی که به سرطان پروستات یا مشکلات مرتبط با آن دچار هستند، بهتر است مصرف پیاز را کاهش دهند چرا که ممکن است موجب افزایش هورمون تستوسترون شود.
پیاز میتواند به صورت تازه یا پخته مصرف شود. در برخی از داروهای سنتی ایرانی نیز پیاز به عنوان یکی از مواد اصلی استفاده میشود، از جمله شربتها، قرصها و خوراکهای طب سنتی. همیشه قبل از استفاده از هر نوع دارو یا مکمل غذایی، بهتر است با یک متخصص یا پزشک مشورت کنید، به ویژه اگر داروهای دیگری مصرف میکنید یا مشکلات سلامتی خاصی دارید.
خاصیت های داروئی پیاز
پیاز به عنوان یک گیاه دارویی با قدمت طولانی شناخته میشود و در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشده است. برخی از خواص دارویی پیاز عبارتند از:
- ضد التهاب: پیاز دارای خواص ضد التهابی است و میتواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. این خاصیت پیاز میتواند در درمان بیماریهایی مانند آرتروز، روماتیسم و آسم مفید باشد.
- کاهش کلسترول: پیاز میتواند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کند. این خاصیت پیاز میتواند در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مفید باشد.
- کاهش قند خون: پیاز میتواند به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. این خاصیت پیاز به دلیل وجود فیبر و کورستین در آن است.
- تقویت سیستم ایمنی بدن: پیاز میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونتها کمک کند. این خاصیت پیاز به دلیل وجود ویتامین C و آنتیاکسیدانها در آن است.
- پیشگیری از سرطان: برخی مطالعات نشان دادهاند که پیاز میتواند به پیشگیری از برخی از انواع سرطان، مانند سرطان معده و روده بزرگ کمک کند. این خاصیت پیاز به دلیل وجود آنتیاکسیدانها و ترکیبات گوگردی در آن است.
- درمان سرماخوردگی: پیاز میتواند به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. این خاصیت پیاز به دلیل وجود آنتیاکسیدانها و ویتامین C در آن است.
- درمان عفونتهای ادراری: پیاز میتواند به درمان عفونتهای ادراری کمک کند. این خاصیت پیاز به دلیل وجود ترکیبات گوگردی در آن است.
- درمان مشکلات گوارشی: پیاز میتواند به درمان مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه، یبوست و اسهال کمک کند. این خاصیت پیاز به دلیل وجود فیبر در آن است.
- سلامت پوست و مو: پیاز میتواند به سلامت پوست و مو کمک کند. این خاصیت پیاز به دلیل وجود ویتامین C و آنتیاکسیدانها در آن است.