سلامت و زیبایی

درمان خانگی گرفتگی بینی چیست؟

گرفتگی بینی یکی از مشکلات شایعی است که اغلب افراد با آن مواجه می‌شوند. خوشبختانه، روش‌های خانگی زیادی برای تسکین این مشکل وجود دارد. در ادامه برخی از موثرترین روش‌ ها را برای درمان گرفتگی بینی معرفی می‌کنیم. با مجله اینترنتی فرارسانه همراه باشید.

بخور گرم

بخور گرم یکی از ساده ‌ترین و موثرترین روش ‌های خانگی برای تسکین گرفتگی بینی و بهبود تنفس است. بخار آب گرم به رقیق شدن مخاط، کاهش التهاب و باز شدن مجاری تنفسی کمک می‌کند. بخار آب به رقیق کردن مخاط غلیظ کمک می ‌کند و باعث می‌شود راحت‌تر از بینی خارج شود. گرمای بخار به کاهش التهاب در مجاری بینی و سینوس‌ها کمک می‌کند.

بخار آب رطوبت مورد نیاز مجاری تنفسی را تامین کرده و از خشکی و تحریک آن‌ها جلوگیری می‌کند. یک ظرف مناسب (مانند یک کاسه بزرگ) را تا نیمه از آب جوش پر کنید. یک حوله بزرگ را روی سرتان بکشید تا بخار آب به طور مستقیم به صورتتان برخورد کند. صورتتان را روی ظرف آب جوش بگیرید و به آرامی نفس عمیق بکشید. مراقب باشید که به خودتان آسیبی نرسانید. برای افزایش اثر بخور می‌توانید چند قطره روغن ضروری مانند اکالیپتوس، نعناع یا آویشن به آب جوش اضافه کنید. این روغن‌ها دارای خواص ضدعفونی کننده و ضد التهابی هستند و به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شستشوی بینی با سرم نمکی

شستشوی بینی با سرم نمکی
شستشوی بینی با سرم نمکی

شستشوی بینی با سرم نمکی یکی از روش‌های بسیار موثر و توصیه شده برای درمان گرفتگی بینی است. سرم نمکی به طور موثری مخاط، آلرژن‌ها، گرد و غبار و سایر ذرات را از مجاری بینی شسته و آن‌ها را پاک می‌کند. شستشوی بینی با سرم نمکی به کاهش التهاب در مخاط بینی کمک می‌کند و باعث تسکین علائمی مانند خارش و قرمزی می‌شود. سرم نمکی به رقیق کردن مخاط غلیظ کمک می‌کند و باعث می‌شود راحت‌تر از بینی خارج شود. سرم نمکی به آبرسانی به مخاط بینی کمک می‌کند و از خشک شدن آن جلوگیری می‌کند.

این دستگاه‌ها به شما کمک می‌کنند تا محلول سرم نمکی را به آرامی و با فشار مناسب به داخل بینی خود بکشید. می‌توانید از یک سرنگ بزرگ و بدون سوزن برای شستشوی بینی استفاده کنید. این فنجان‌ها به صورت مخصوص برای شستشوی بینی طراحی شده‌اند و استفاده از آن‌ها بسیار آسان است. برای تهیه محلول سرم نمکی در خانه، به یک لیوان آب گرم، یک قاشق چای‌خوری نمک و یک چهارم قاشق چای‌خوری جوش شیرین نیاز دارید. این مواد را با هم مخلوط کنید تا نمک و جوش شیرین کاملا حل شوند.

محلول سرم نمکی باید ولرم باشد. نه خیلی سرد و نه خیلی گرم. محلول را به یک سوراخ بینی بکشید و اجازه دهید از سوراخ دیگر خارج شود. این کار را برای هر دو سوراخ بینی تکرار کنید. برای نتیجه بهتر، می‌توانید این کار را چندین بار در روز تکرار کنید. اگر به سینوزیت یا سایر مشکلات بینی مبتلا هستید، قبل از استفاده از سرم نمکی با پزشک خود مشورت کنید.
اگر دوست دارید با عمل ترمیمی بینی سرپایی آشنا شوید مقاله سایت فرارسانه را مطالعه کنید.

استفاده از مرطوب‌کننده هوا

استفاده از مرطوب‌کننده هوا یکی از روش‌های موثر برای کمک به درمان گرفتگی بینی است. مرطوب‌کننده هوا رطوبت محیط را افزایش می‌دهد و این کار می‌تواند به رقیق‌تر شدن مخاط بینی و تسهیل در تنفس کمک کند. در هوای خشک، مخاط بینی تمایل دارد که غلیظ‌تر شود و باعث انسداد و گرفتگی شود. افزایش رطوبت به تسهیل تخلیه مخاط کمک می‌کند و فشار در سینوس‌ها را کاهش می‌دهد.

استفاده از مرطوب‌کننده هوا برای رفع گرفتگی بینی
استفاده از مرطوب‌کننده هوا برای رفع گرفتگی بینی

هوای مرطوب می‌تواند خشکی و تحریک مجاری تنفسی را کاهش دهد و در نتیجه گرفتگی بینی کمتر شود. رطوبت مناسب به کاهش التهاب غشاهای مخاطی بینی کمک می‌کند. هوای مرطوب به افراد کمک می‌کند که در زمان گرفتگی بینی بهتر تنفس کنند و در نتیجه خواب بهتری داشته باشند. مطمئن شوید که دستگاه به طور مرتب تمیز می‌شود تا از رشد باکتری‌ها یا قارچ‌ها جلوگیری شود. میزان رطوبت را در حد مناسب نگه دارید (بین 30 تا 50 درصد) تا از رطوبت بیش‌ازحد و رشد قارچ‌ها جلوگیری شود. در مجموع، مرطوب‌کننده هوا می‌تواند راهکار مفیدی برای کمک به باز کردن راه‌های تنفسی و کاهش گرفتگی بینی باشد، به ویژه در فصول سرد یا محیط‌های خشک.

پیاز

پیاز از دیرباز به عنوان یک درمان خانگی موثر برای گرفتگی بینی شناخته شده است. ترکیبات گوگردی موجود در پیاز باعث رقیق شدن مخاط، کاهش التهاب و باز شدن مجاری بینی می‌شود. ساده‌ترین روش، بو کردن مستقیم یک برش پیاز است. ترکیبات گوگردی موجود در پیاز به محرک‌های عصبی بینی رسیده و باعث باز شدن مجاری بینی می‌شود.

چند قطره آب پیاز را به آب جوش اضافه کرده و بخار آن را استنشاق کنید. این روش به رقیق شدن مخاط و تسکین التهاب کمک می‌کند. یک تکه پیاز را رنده کرده و در پارچه‌ای تمیز بپیچید. این کمپرس را روی سینوس‌ها قرار دهید تا التهاب کاهش یابد. پیاز بسیار تند است و ممکن است باعث سوزش چشم و بینی شود. بنابراین، در استفاده از آن احتیاط کنید. اگر به پیاز حساسیت دارید، از این روش درمانی استفاده نکنید. استفاده از پیاز یک درمان مکمل است و برای درمان کامل گرفتگی بینی، باید به سایر روش‌ها مانند شستشوی بینی با سرم نمکی، مصرف مایعات گرم و استراحت کافی نیز توجه کنید.
بیشتر بدانید: خواص پیاز برای بدن

سیر

سیر به دلیل خواص ضدباکتری خود می‌تواند به کاهش علائم گرفتگی بینی کمک کند. مواد فعال موجود در سیر، به ویژه آلیسین، می‌تواند در مقابله با عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی که ممکن است باعث گرفتگی بینی شوند، مؤثر باشد. سیر همچنین می‌تواند به رقیق کردن مخاط و باز کردن مجاری تنفسی کمک کند.

سیر به کاهش گرفتگی بینی کمک می کند
سیر به کاهش گرفتگی بینی کمک می کند

چند حبه سیر خرد شده را در یک کاسه آب جوش بریزید. سر خود را روی کاسه قرار دهید و یک حوله روی سر خود بکشید تا بخار در اطراف شما بماند. به آرامی بخار را استنشاق کنید. این کار می‌تواند به باز شدن مجاری تنفسی کمک کند. سیر خام می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و بدن را در مبارزه با عفونت‌هایی که باعث گرفتگی بینی می‌شوند، یاری دهد. مصرف 1 تا 2 حبه سیر خام در روز به‌صورت خرد شده یا در غذاها می‌تواند مفید باشد.

مخلوط کردن سیر خرد شده با عسل نیز یکی از روش‌های محبوب برای درمان علائم سرماخوردگی و گرفتگی بینی است. عسل خاصیت ضدباکتری دارد و این ترکیب می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند. نکته مهم این است که اگر گرفتگی بینی به‌طور مداوم ادامه دارد یا با علائم جدی دیگری همراه است، بهتر است با پزشک مشورت کنید. سیر می‌تواند در بهبود علائم کمک کند، اما جایگزین درمان‌های دارویی یا توصیه‌های پزشکی نیست.
اگر می خواهید با خواص و فواید درمانی سیر آشنا شوید با سایت فرارسانه همراه باشید.

دوش گرفتن

دوش گرفتن با آب گرم یکی از روش‌های مؤثر و ساده برای تسکین گرفتگی بینی است. بخار آب گرم به رقیق شدن مخاط، کاهش التهاب و باز شدن مجاری بینی کمک می‌کند. بخار آب گرم به مرطوب کردن مجاری تنفسی کمک می‌کند و از خشک شدن مخاط جلوگیری می‌کند. گرمای بخار به کاهش التهاب در مجاری بینی و سینوس‌ها کمک می‌کند. بخار آب به رقیق شدن مخاط غلیظ کمک می‌کند و باعث می‌شود راحت‌تر از بینی خارج شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا