حقایق و اهمیت دندان های شیری کودک
دندانهای شیری، اولین دندانهایی هستند که در دهان کودک ظاهر میشوند. این دندانها معمولاً از سن ۶ ماهگی تا ۲ سالگی شروع به رویش میکنند. دندانهای شیری در مجموع ۲۰ عدد هستند که به شرح زیر تقسیم میشوند:
- ۴ دندان پیشین فک بالا
- ۴ دندان پیشین فک پایین
- ۲ دندان نیش فک بالا
- ۲ دندان نیش فک پایین
- ۴ دندان آسیاب کوچک فک بالا
- ۴ دندان آسیاب کوچک فک پایین
دندانهای شیری برای جویدن غذا و ایجاد فضای کافی برای رشد دندانهای دائمی ضروری هستند. این دندانها همچنین به رشد صحیح فک و صورت کودک کمک میکنند. دندانهای شیری معمولاً تا سن ۶ سالگی باقی میمانند. سپس، دندانهای دائمی شروع به جایگزینی آنها میکنند. روند جایگزینی دندانهای شیری با دندانهای دائمی معمولاً تا سن ۱۲ سالگی ادامه دارد.
در ادامه به نکات مراقبتی و همچنین اهمیت دندان های شیری در کودکی می پردازیم. با مجله اینترنتی فرارسانه همراه باشید.
مراقبت از دندانهای شیری
مراقبت از دندانهای شیری بسیار مهم است. مراقبت مناسب از دندانهای شیری میتواند به حفظ سلامت آنها و جلوگیری از پوسیدگی کمک کند.
رعایت بهداشت دهان و دندان
رعایت بهداشت دهان و دندان از مهمترین نکات مراقبت از دندانهای شیری است. والدین باید از کودک خود بخواهند که از سن ۲ سالگی دو بار در روز دندانهای خود را مسواک بزند. مسواک زدن باید حداقل به مدت دو دقیقه انجام شود. همچنین، والدین باید از کودک خود بخواهند که از نخ دندان استفاده کند. نخ دندان زدن به از بین بردن پلاک و ذرات غذا از بین دندانها کمک میکند.
در یکی از مقالات سایت فرارسانه فواید حیرت انگیز و بینظیر مسواک زدن را بررسی کرده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
مراجعه به دندانپزشک
مراجعه به دندانپزشک نیز برای مراقبت از دندانهای شیری ضروری است. دندانپزشک میتواند دندانهای کودک را معاینه کند و در صورت وجود هرگونه مشکل، آن را درمان کند. اولین مراجعه به دندانپزشک معمولاً باید در سن ۶ ماهگی انجام شود.
علائم مشکل در دندان های شیری
در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر در دندانهای شیری کودک، باید به دندانپزشک مراجعه کنید:
- خونریزی یا درد در دندانها
- تورم یا قرمزی لثهها
- وجود پلاک یا جرم روی دندانها
- لق شدن دندانها
- شکستگی دندانها
- افتادن دندانهای شیری
افتادن دندانهای شیری یک فرآیند طبیعی است. معمولاً دندانهای شیری در یک ترتیب خاص میافتند. دندانهای پیشین فک پایین معمولاً اولین دندانهایی هستند که میافتند. سپس، دندانهای پیشین فک بالا و دندانهای نیش میافتند. در نهایت، دندانهای آسیاب کوچک میافتند.
در صورت عدم رسیدگی به دندان های شیری ممکن است دچار آسیب و پوسیدگی شوند. اگر می خواهید بدانید علائم و نشانه های عفونت دندان چیست؟ مقاله موجود در سایت فرارسانه را مطالعه کنید.
راههای تسکین درد هنگام افتادن دندانهای شیری
درد هنگام افتادن دندانهای شیری معمولاً خفیف است. با این حال، برخی از کودکان ممکن است درد بیشتری را تجربه کنند. در صورت بروز درد در کودک، میتوانید از راههایی برای تسکین آن استفاده کنید. به کودک خود اجازه دهید که دندان لق خود را بجوید. این کار میتواند به شل شدن بیشتر دندان و کاهش درد کمک کند به کودک خود یک تکه پارچه یا حوله سرد بدهید تا روی لثههای خود بگذارد. از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
تقویت دندان های شیری
تقویت دندانهای شیری میتواند به حفظ سلامت آنها و جلوگیری از پوسیدگی کمک کند. شیر مادر حاوی موادی است که میتوانند به تقویت دندانها کمک کنند. تغذیه کودک با غذاهای سالم مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل میتواند به تقویت دندانها کمک کند. مصرف زیاد قند و شیرینی میتواند باعث پوسیدگی دندانها شود. با رعایت این نکات میتوانید به حفظ سلامت دندانهای شیری کودک خود کمک کنید.
دندان شیری چقدر مهم است ؟
دندانهای شیری برای کودکان بسیار مهم هستند. این دندانها نقش مهمی در جوانهزدن دندانهای دائمی و همچنین در حفظ فضای لازم برای دندانهای دائمی دارند. علاوه بر این، دندانهای شیری به کودکان کمک میکنند تا بهتر بتوانند غذا بخورند و صحبت کنند. همچنین، دندانهای شیری نقش مهمی در انتقال صداها و ابتداییترین مرحله در یادگیری زبان دارند. هرگونه مشکل در دندانهای شیری میتواند به مشکلات جدیتری در دندانهای دائمی و حتی به مشکلات سختتری در گفتار و زبان منجر شود. بنابراین، حفظ دندانهای شیری و اهتمام به آنها برای سلامت کلی دهان و دندانهای کودکان بسیار حائز اهمیت است.
تاثیر دندان های شیری روی دندان های دائمی
دندانهای شیری نقش مهمی در سلامت دندانهای دائمی ایفا میکنند. این دندانها برای جویدن غذا، ایجاد فضای کافی برای رشد دندانهای دائمی و کمک به رشد صحیح فک و صورت ضروری هستند. دندانهای شیری برای جویدن غذا ضروری هستند. جویدن غذا به خرد کردن غذا و تبدیل آن به قطعات کوچکتر کمک میکند. این امر باعث میشود که هضم غذا آسانتر شود.
دندانهای شیری به تدریج با دندانهای دائمی جایگزین میشوند. دندانهای دائمی معمولاً بزرگتر از دندانهای شیری هستند. بنابراین، لازم است که فضای کافی برای رشد آنها وجود داشته باشد. دندانهای شیری با حفظ فضای کافی برای رشد دندانهای دائمی کمک میکنند. دندانهای شیری به رشد صحیح فک و صورت کمک میکنند. این دندانها به نگه داشتن دندانهای دائمی در موقعیت مناسب کمک میکنند.
پوسیدگی دندانهای شیری میتواند بر سلامت دندانهای دائمی تأثیر بگذارد. پوسیدگی دندانها میتواند باعث از دست رفتن دندانهای شیری شود. این امر میتواند منجر به مشکلاتی در رشد صحیح فک و صورت شود. همچنین، ممکن است باعث شود که دندانهای دائمی در موقعیت نامناسبی رشد کنند.
اگر به سلامت دندان های خود اهمیت می دهید با سایت فرارسانه همراه باشید. در یکی از مقالات سایت فرارسانه خوراکی هایی که باعث ایجاد درد و حساسیت دندانی میشود را معرفی کرده ایم.
دندان شیری چه زمانی در می آید و می افتد ؟
دندانهای شیری معمولاً از سن ۶ ماهگی تا ۲ سالگی شروع به درآوردن میکنند. دندانهای شیری معمولاً تا سن ۶ سالگی باقی میمانند. سپس، دندانهای دائمی شروع به جایگزینی آنها میکنند. روند جایگزینی دندانهای شیری با دندانهای دائمی معمولاً تا سن ۱۲ سالگی ادامه دارد. دندانهای شیری معمولاً در یک ترتیب خاص درمیآیند.
دندانهای پیشین فک پایین معمولاً اولین دندانهایی هستند که درمیآیند. سپس، دندانهای پیشین فک بالا و دندانهای نیش درمیآیند. در نهایت، دندانهای آسیاب کوچک درمیآیند. دندانهای شیری نیز معمولاً در یک ترتیب خاص میافتند. دندانهای پیشین فک پایین معمولاً اولین دندانهایی هستند که میافتند. سپس، دندانهای پیشین فک بالا و دندانهای نیش میافتند. در نهایت، دندانهای آسیاب کوچک میافتند.